HET DORP

Rust en prachtige natuur

Schiermonnikoog is het kleinste bewoonde Waddeneiland. Het is ongeveer 18 km lang en 4 km breed. Het heeft 1 dorp met dezelfde naam als het eiland. Schiermonnikoog staat bekend om zijn rust en zijn prachtige natuur, waar je nog kilometers kunt fietsen of wandelen zonder iemand tegen te komen.

Na een wandeling of fietstocht kun je heerlijk genieten van een welverdiende maaltijd in een van de goede restaurants, of van een drankje op een van de gezellige terrasjes van de horecagelegenheden van Schiermonnikoog.

HET STRAND

Het breedste strand van Europa

Het strand van Schiermonnikoog is het breedste strand van Europa. De zee voor de kust van het eiland is ondiep en daarom ook geschikt voor kinderen om te spelen en de zwemmen. Op de zandbanken voor het strand kunt u regelmatig zeehonden zien liggen. Ook is er naaktrecreatie toegestaan op een aangegeven stuk strand.

NATIONAAL PARK SCHIERMONNIKOOG

Een bijzonder natuurgebied

Schiermonnikoog is al vanaf 1989 een nationaal Park, een bijzonder natuurgebied dat goed beschermd wordt. In het Bezoekerscentrum wordt informatie gegeven over de vele mogelijkheden om de cultuur en de natuur van het eiland te beleven. Op Schiermonnikoog is weinig afgesloten in de natuur zodat er veel manieren zijn om het eiland te ontdekken en te genieten van de prachtige natuur, het eiland en het wad!

Appartement reserveren?